Baix Penedès dolçBaix Penedès dulce

A la nostra web sempre hi trobareu articles i receptes d’entrants i segons plats elaborades amb productes de qualitat de la nostra comarca. Així doncs, la nostra carta de plats i alhora carta de vins sempre pretèn ser un reflex del nostre territori i del nostre entorn. Però i la carta de postres? Pot ser un reflex de la comarca?

Aquest mes de febrer vam ficar en marxa la nova carta de postres i estem molt satisfets perquè uns de les postres més demandades és el que anomenem “El Baix Penedès dolç: Ametlla / Garrofa / Xarel·lo.

Aquestes postres pretènen ser una representació al plat del paisatge que tenim a la nostra comarca format per ametllers, garrofers i la vinya.  Aquest plat està compost per una mousse d’ametlla marcona farcit amb un cor també cremós de garrofa. A part per fora i podem trobar diverses textures de garrofa com salsa, crumble, pols i caramel. També arrodoneixen les postres les ametlles crues i les ametlles caramel·litzades. El Xarel·lo l’incorporem amb el maridatge recomanat amb el vi dolç fet d’aquesta varietat, Meliterrani del Celler Sicus.

També incorporem una altra postre d’arrel baix penedesenca:

Crema catalana de taronja i Caviar de iogurt de cabra del Vendrell de la Formatgeria Marvall.
Unes postres inspirades amb la crema catalana però aromatitzada amb una reducció de taronja. Acompanyada amb diverses maneres de menjar-se una taronja: natural, melmelada, gelatina i cruixent. Tot això coronat amb un caviar d’un iogurt amb la personalitat que ens aporta la llet de cabra.

I pels amants de la xocolata. Què us semblaria unes trufes gelades en què algun dels ingredients tinguin relació amb la comarca?

La versió del nostre pa, oli i xocolata: Trufes gelades de xocolata, farcides l’oli d’oliva verge Extra Torclum i arrebossades de pa cruixent

Les trufes gelades de xocolata farcides de maduixa i reducció de Vinagre Merlot de Forvm. Arrebossades amb pols de gerd

Les trufes gelades de xocolata farcides de taronja amarga de Cal Lluc i arrebossades amb taronja cruixent

Les trufes gelades de xocolata farcides de taronja amarga i garrofa de Cal Lluc i arrebossades amb pols de garrofa

I pel cafè que res millor que acompanyar-lo amb la “xocolata” del mediterrani, la garrofa. La garrofa és un ingredient molt present  a la nostra cuina, tant salada com dolça.  Molts cops un bon dolç de garrofa és ideal per acompanyar el cafè i sobretot per donar a conèixer aquest ingredient oblidat a molts dels nostres visitants.

 

 En nuestra web siempre encontrará artículos y recetas de entrantes y segundos platos elaboradas con productos de calidad de nuestra comarca. Así pues, nuestra carta de platos y a la vez carta de vinos siempre pretende ser un reflejo de nuestro territorio y de nuestro entorno . Pero y la carta de postres ? Puede ser un reflejo de la comarca ?

Este mes de febrero poner en marcha la nueva carta de postres y estamos muy satisfechos porque unos de los postres más demandadas al cualllamamos “El Baix Penedès dulce : Almendra / Algarroba / Xarel·lo .

Este postre pretenden ser una representación en el plato del paisaje que tenemos en nuestra comarca formado por almendros , algarrobos y la viña. Este plato está compuesto por una mousse de almendra marcona relleno con un corazón también cremoso de algarroba . Aparte por fuera podemos encontrar diversas texturas de algarroba como salsa , crumble , polvo y caramelo . También redondean los postres las almendras crudas y las almendras caramelizadas . El Xarel.lo lo incorporamos con el maridaje recomendado con el vino dulce hecho de esta variedad, Meliterrani de la Bodega Sicus .

También incorporamos otra postre de raíz “baix penedesenca” :

Crema catalana de naranja y Caviar de yogur de cabra del Vendrell de la Quesería Marvall .

Un postre inspirado con la crema catalana pero aromatizada con una reducción de naranja . Acompañada con varios modos de comerse una naranja : natural , mermelada , gelatina y crujiente . Todo ello coronado con un caviar de un yogur con la personalidad que nos aporta la leche de cabra .

Y para los amantes del chocolate . Qué tal unas trufas heladas la cuales tengas algunos de los ingredientes de nuestra comarca ?

La versión de nuestro pan, aceite y chocolate : Trufas heladas de chocolate , rellenas el aceite de oliva virgen Extra Torclum y rebozadas de pan crujiente

Las trufas heladas de chocolate rellenas de fresa y reducción de Vinagre Merlot de Forvm . Rebozadas con polvo de frambuesa

Las trufas heladas de chocolate rellenas de naranja amarga de Cal Lluc y rebozadas con naranja crujiente

Las trufas heladas de chocolate rellenas de naranja amarga y algarroba de Cal Lluc y rebozadas con polvo de algarroba

Y para el café que nada mejor que acompañarlo con el  “chocolate” del mediterráneo, la algarroba. La algarroba es un ingrediente muy presente tanto en nuestra cocina salada como dulce. Muchas veces un buen dulce de algarroba es ideal para acompañar el café y sobre todo para dar a conocer estos ingredientes a muchos de nuestros visitantes que no lo conocen.

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.