Verdolaga

Avui us volem mostrar una herba que fem servir a les nostres amanides i que ara l’ha trobem en abundància al nostre entorn. Aquesta herba, que certament molts cops li atorguen el títol de “mala herba” apareix en zones agrícoles, en marges de camins i fins i tot es habitual veure-la en jardins privats. Com totes les herbes que recolliu heu de tenir en compte que no estiguin en zones en que hi hagin pogut tractar amb productes químics o aprop de punts de contaminació. Desprès recordeu de netejar-les bé amb l’ajuda d’un desinfectant alimentari d’amanides.

La nota de tast d’aquesta  herba: molt gustosa, les fulles són carnoses lleugerament salades en que la tija hi apareixen més sensacions àcides. En aquesta planta les flors també són comestibles.

Aquestes fulles són ideals per les amanides, en què al plat ens aporten gust però també textura. També les hem utilitzat saltejades per utilitzar en una truita o fins i tot per afegir en arrosos i pastes com si de fulles d’espinacs es tractessin. Heu de tenir en compte que un cop cuinada aquesta herba conté una certa quantitat de mucílag que aportarà aquesta textura peculiar a destacar.

Una peculiaritat d’aquesta herba és el seu alt contingut en omega-3 un àcid gras essencial. A part, pot tenir altres peculiaritats i vitamines positives que us poden interessar.

Podeu trobar més informació sobre aquesta herba, fotografies per detectar-la, característiques, usos culinaris i propietats en el llibre “No hi ha Mala Herba” de Jon Marin en el qual vam participar i que trobareu a la venda al nostre restaurant.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.