El Calçot del Montmell a la nostra taula

 

Des de fa unes setmanes hem iniciat la campanya de Calçots. El nostre restaurant treballa amb calçot IGP Calçot de Valls elaborats per Jaume Solé com a Calçot del Montmell. Aquest any han sigut guanyadors al premi al millor Cultivador de Calçots de la IGP Calçot de Valls i amb aquesta ja en són 6 d’edicions com a guanyador.

Des del 2012 que cada any treballem únicament amb aquest Calçot per la seva qualitat extraordinària i única. Un any més el col·lectiu Terra i Taula ha organitzat una campanya amb Calçot en què us hem preparat diversos plats amb aquest producte de qualitat del Baix Penedès:

– Amanida de Calçot del Montmell i magret curat d’ànec
– Bacallà gratinat amb all i oli d’alls confitats amb fons de crema de Calçot del Montmell i sobrassada
– La cuixa de cabrit farcida amb Calçot del Montmell i mil fulls de patata i escarxofa
– Les cuetes de Rap de la llotja de Vilanova amb Calçot del Montmell
Aquests plats els podeu trobar a la carta o al menú que poden variar al llarg de la setmana.
Estigueu  atents a la web de www.terraitaula.cat i de les seves activitats paral·leles a la jornades gastronòmiques.
Calçot del Montmell

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.