Garrofa

El garrofer forma part del paisatge de la nostra comarca però també de l’entorn del nostre municipi, Calafell. Aquest arbre forma part del patrimoni ambiental del mediterrani i el seu fruit ha tingut el seus moments d’esplendor però també de decadència. Ara poc a poc, torna a ficar-se en valor gràcies a la feina de molts professionals. Nosaltres com a cuiners podem també potenciar els productes de proximitat que ens aporta el territori que ens permetrà fer una cuina de terrer i alhora exercir una tipicitat en la nostra cuina. Des de el nostre restaurant ja fa molts anys que hi és present d’una manera destacada en algunes de les postres (Baix Penedès dolç) però també en diverses elaboracions salades.

pansa vi de palla (1)

A la següent gravació hi trobareu el programa gravat a Ràdio Calafell en que parlo sobre la garrofa. La seva història, curiositats al voltant d’aquest fruits, les peculiaritats com ingredient, les característiques principals i en definitiva entendre com tractar aquest ingredient a la cuina per gaudir-la de diverses maneres. Sense cap mena de dubte també hi trobareu diverses receptes.

Garrofa a Calafell Ràdio

Recordeu cada divendres a les 9:30h en directe a Ràdio Calafell us parlem de diferents temes. Esperem poder-vos publicar altres programes amb productes destacats.

També us recomanem escoltar la gravació sobre la Garrofa que vaig fer al programa Anem de Tarda a Ràdio Nacional Espanya 3 acompanyant a la periodista gastronòmica Ruth Troyano. En aquest programa podreu escoltar la garrofa des de una vessant més professionals a través de receptes i aplicacions més específiques.

anem de tarda (2) anem de tarda (1)

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.