Garrofa

El garrofer forma part del paisatge de la nostra comarca però també de l’entorn del nostre municipi, Calafell. Aquest arbre forma part del patrimoni ambiental del mediterrani i el seu fruit ha tingut el seus moments d’esplendor però també de decadència. Ara poc a poc, torna a ficar-se en valor gràcies a la feina de molts professionals. Nosaltres com a cuiners podem també potenciar els productes de proximitat que ens aporta el territori que ens permetrà fer una cuina de terrer i alhora exercir una tipicitat en la nostra cuina. Des de el nostre restaurant ja fa molts anys que hi és present d’una manera destacada en algunes de les postres (Baix Penedès dolç) però també en diverses elaboracions salades.

pansa vi de palla (1)

A la següent gravació hi trobareu el programa gravat a Ràdio Calafell en que parlo sobre la garrofa. La seva història, curiositats al voltant d’aquest fruits, les peculiaritats com ingredient, les característiques principals i en definitiva entendre com tractar aquest ingredient a la cuina per gaudir-la de diverses maneres. Sense cap mena de dubte també hi trobareu diverses receptes.

Garrofa a Calafell Ràdio

Recordeu cada divendres a les 9:30h en directe a Ràdio Calafell us parlem de diferents temes. Esperem poder-vos publicar altres programes amb productes destacats.

També us recomanem escoltar la gravació sobre la Garrofa que vaig fer al programa Anem de Tarda a Ràdio Nacional Espanya 3 acompanyant a la periodista gastronòmica Ruth Troyano. En aquest programa podreu escoltar la garrofa des de una vessant més professionals a través de receptes i aplicacions més específiques.

anem de tarda (2) anem de tarda (1)

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada