Baix Penedès dolç 2015

Per segon any fem una versió dolça de la nostra comarca. La idea va sorgir fa dos anys i era plasmar el territori, el seu paisatge i el seu producte en un plat per fer gaudir amb el gust i els sentits del Baix Penedès.

Baix Penedès dolç 2015: Crema catalana d’oli d’oliva verge extra Torclum, crumble de garrofa, financer d’ametlla, ametlla caramel·litzada i pansa de vi de palla Malvasia de Sitges Jané Ventura.

Amb aquestes postres hem volgut plasmar el nostre paisatge al plat: l’olivera, el garrofer, l’ametller i la vinya.

Aquestes postres estan composades per :

– Una crema catalana tradicional en el qual hi afegim un oli d’oliva verge extra d’arbequina del Baix Penedès, concretament del productor Torclum. L’oli d’oliva es un producte dolç o salat? Tradicionalment l’oli ha estat versàtil a la cuina tradicional per nosaltres a través d’aquesta crema ho volem reafirmar.  Tannamateix la peculiaritat d’aquest oli afruitat i molt aromàtic per la feina acurada del productor, la varietat de l’oliva i la tipicitat de la climatologia fa que l’oli sigui un aliat perfecte. Sobre aquesta crema li afegim crumble elaborat d’ametll i garrofa aportant el toc cruixent i per tant el contrast de textures. Aquest crumble és pintat lleugerament amb color or per tal de fer palès la idea del “or líquid” quan ens referim a uns dels productes més extraordinàris del mediterrani, l’oli.

– Aquesta crema també va acompanyada amb dues textures més elaborades amb ametlla, el financer d’ametlla elaborat amb farina d’ametlla marcona per una banda i l’ametlla marcona torrada i caramel·litzada per un altre. Representa un dels fruits secs més presents a la nostra comarca.

– Finalment, hem volgut afegir la vinya a través del vi. La idea a estat crear una pansa de vi elaborada amb un vi dolç de Malvasia de Sitges del celler Jané Ventura. La idea d’aquesta “pansa de vi” la trobareu al nostre article dedicat en aquest concepte-tècnica i que forma part del primer article dedicat a la nostra “cuina del vi”.

Us proposem gaudir-lo a la nostra carta durant aquest any. A més el trobareu com a postre dins dels nostres menús i packs enogastronòmics dedicats al territori. Ocasionalment també el podem gaudir al nostre Menú Denominació d’Origen que tenim a diari (segons disposició al menú).

pansa vi de palla (4)

 

 

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

1 Comment

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.