Caneló de bacallà, flors i textures d’oli Canelon de bacalao, flores y texturas de aceite

Desprès de la primera tanda de “Tasta el Baix Penedès amb el Calçot del Montmell, el col·lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès inicia una nova campanya aquest cop amb l’oli d’oliva verge extra Torclum com a protagonista.

Torclum és una petita empresa familiar agrària situada al municipi de la Bisbal del Penedès que treballa per tal de tancar tot el cercle: des del cultiu, produint les olives, passant per la molturació d’aquestes, elaborant-ne l’oli i finalment comercialitzant el propi producte dins la DOP Siurana, arribant al consumidor final. Podeu trobar l’article que li vam fer al nostre blog al següent enllaç.

logo torclum

Tasta el Baix Penedès amb Oli d’Oliva Verge Extra Torclum tindrà lloc des del dissabte 29 de març fins el diumenge 6 d’abril i el preu d’aquesta degustació es de 5 euros.

Degustació:

Caneló de bacallà farcit d’escalivada, flors i textures d’oli
La idea d’aquest plat fred és elaborar un caneló amb làmines de bacallà i farcir-lo d’una escalivada tradicional. Sota d’aquest hi afegim una una vinagreta i cruixent de nyores. La guarnició que hi ha sobre el caneló s’ha col·locat amb línia per tal de degustar-lo amb cadascuna de les guarnicions. D’esquerra a dreta trobareu: fonoll marí confitat, escuma d’oli, oliva arbequina deshidratada, caramel d’oli, flor de borraina, emulsió d’oli, flor d’agret.

Maridatge:
Xarel·lo Vermell 2012 – Celler Sicus

El maridatge que us proposem és amb aquest vi elaborat amb una variant del xarel·lo en què la pell del raïm agafa unes tonalitats vermelles que és transmet al vi durant a vinificació aportant aquest color característic. En nas hi trobareu les notes de fruita fresca i herbes del mediterrani amb trets característics propis de la varietat. El seu pas en boca es fresc que ens complementarà molt bé amb la part greixosa de la degustació. Tanmateix les seves notes herbàcies també seran un bon company aportant afinitat. Finalment aquest vi té un post gust agradable i lleugerament amarg aportant un post gust més llarg i personal que farà un contrast amb l’escalivada molt interessant. Podeu descobrir més sobre aquest celler amb el nostre article.

Podeu trobar tota la informació del Tasta el Baix Penedès a la web del col·lectiu en què trobareu la resta de propostes dels cuiners. A més, desde l col·lectiu us hem preparat una activitat en què volem inserir en la cultura de l’oli a través d’un tast d’olis monovarietals. Tota la informació a la web.

 

 

Después de la primera tanda de “Prueba el Baix Penedès con el Calçot del Montmell, el colectivo Terra i Taula inicia una nueva campaña esta vez con el aceite de oliva virgen extra Torclum.

Torclum es una pequeña empresa familiar agraria situada en el municipio de La Bisbal del Penedès que trabaja para cerrar todo el círculo: desde el cultivo, produciendo las aceitunas, pasando por la molturación de las mismas, elaborando el aceite y finalmente comercializando el propio producto dentro de la DOP Siurana, llegando al consumidor final. Puede encontrar el artículo que le hicimos a nuestro blog en el siguiente enlace.

logo torclum

Prueba el Baix Penedès con Aceite de Oliva Virgen Extra Torclum tendrá lugar desde el sábado 29 de marzo hasta el domingo 6 de abril y el precio de esta degustación es de 5 euros . Esta degustación la puede degustar en horario de servicio con suplemento en el menú o a la carta. Si quiere también pueden degustarla en la barra del restaurante de 12h a 14h i de 19:30h a 22h.

Degustación:

Canelón de bacalao relleno de escalibada , flores y texturas de aceite

La idea de este plato frío es elaborar un canelón con láminas de bacalao y rellenarlo de una escalivada tradicional . Este le acompaña una vinagreta y crujiente de ñoras . La guarnición que hay sobre el canelón se ha colocado con línea para degustar en un mordisco el bacalao conjuntamente con cada una de las guarniciones . De izquierda a derecha encontrará : hinojo marino confitado , espuma de aceite, oliva arbequina deshidratada , caramelo de aceite, flor de borraja, emulsión de aceite , flor de agrito.
Maridaje :

Xarel.lo Rojo 2012 – Bodega Sicus

El maridaje que proponemos es con este vino elaborado con una variante del xarel·lo en que la piel de la uva coge unas tonalidades rojas que se transmite al vino durante vinificación aportando este color característico . En nariz se encuentran las notas de fruta fresca y hierbas del mediterráneo con rasgos característicos propios de la variedad . Su paso en boca es fresco que nos complementará muy bien con la parte grasa de la degustación en la que sus notas herbáceas también serán un buen compañero dre la guarnición . Finalmente este vino tiene un post gusto agradable y ligeramente amargo que que harà un contraste y armónia con la escalivada . Puede descubrir más sobre esta bodega con nuestro artículo.

Puede encontrar toda la información del Prueba el Baix Penedès en la web del colectivo en el que se encuentra el resto de propuestas de los cocineros. Además, desde el colectivo os hemos preparado una actividad en la que queremos acercar la cultura del aceite a través de una cata de aceites monovarietales. Toda la información en la web.

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.