El pernil ibèric de gla i el seu maridatgeEl jamón ibérico de bellota y su maridaje
2731
post-template-default,single,single-post,postid-2731,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

El pernil ibèric de gla i el seu maridatgeEl jamón ibérico de bellota y su maridaje

Segona setmana de mes i us proposem una nova tarda gastronòmica per tal d’aprofundir, aprendre i sobretot passar-ho bé amb el vi i/o el producte. Les darreres edicions van ser: La cultura de l’oli a través del Tast / Sopar Maridatge invers amb Sicus / La cultura del Brandi a través del tast. En aquesta ocasió us hem preparat:

EL PERNIL IBÈRIC DE GLA I EL SEU MARIDATGE

 

Dia i hora: 10 de mayo a les 18:45h
Activitat només amb reserva previa: 977- 691349 / info@vellpapiol.com / Places limitades

Aquesta activitat consta de dues parts:

1era Part Teòrica:

Amb l’ajuda de presentacions i suport multimedia ens introduirem a conèixer el què hi ha darrera d’un pernil. Parlarem de temes diversos en què pretèn conèixer a fons el producte per saber que consumim i per tant escollir la millor opció per nosaltres. Quines races de porc trobem? Quina diferència hi ha entre un pernil DOP Jamón de Teruel i un de DOP Guijuelo, per exemple?

Què vol dir realment pata negra? Quina diferència hi ha entre un pernil de cebo i un de bellota?

Comprenem l’etiquetatge? Hi ja pura raça o trobem creuaments? Què ens infiquen els puntets blancs del pernil? Com tastar un pernil?

2ona Part Pràctica:

Una primera part amb el pernil en què comprovarem si a la pràctica amb l’olor i el gust podem distingir l’alimentació de l’animal.

 

Segona part en què farem una prova pràctica i dirigida per descobrir entre tots quina tipologia de vi anirà millor amb un pernil ibèric de gla. Primer analitzarem 5 tipus de vins: 2 blancs de caràcterer diferent, 1 blanc criança oxidativa / 1 Cava / 1 vi negre.


Un cop fem el tast per separat dels vins, combinarem cadascun dels vins amb el pernil. A partir d’aqui descobrirem i debatrem quin vi és més adient. A través del tast pràctic explicarem el perquè dels resultats d’una manera raonada per respondre algunes preguntes com per exemple: El salat hi té a veure? La criança del vi potencia alguna cosa?

Pot canviar la percepció del gust del vi amb el pernil?

El carbònic del cava crearà afinitat o contrast?

Una tarda gastronòmica per gaudir del vi i del bon pernil!

 

 

Segunda semana de mes y os proponemos una nueva tarde gastronómica para profundizar , aprender y sobre todo pasarlo bien con el vino y / o el producto. Las últimas ediciones fueron: La cultura del aceite a través de la Cata / Cena Maridaje inverso con Sicus / La cultura del Brandi a través de la cata . En esta ocasión hemos preparado :

EL JAMÓN IBÉRICO DE BELLOTA Y SU MARIDAJE

Dia y hora: 10 de mayo a les 18:45h
Activitad sólo con reserva previa: 977- 691349 / info@vellpapiol.com / Plazas limitadas

Esta actividad consta de dos partes :

1era Parte Teórica :

Con la ayuda de presentaciones y soporte multimedia nos introduciremos a conocer lo que hay detrás de un jamón . Hablaremos de temas diversos en los que se pretende conocer a fondo el producto para saber que consumimos y por tanto escoger la mejor opción para nosotros. ¿Qué razas de cerdo encontramos? ¿Qué diferencia hay entre un jamón DOP Jamón de Teruel y uno de DOP Guijuelo , por ejemplo?

¿Qué significa realmente pata negra ? ¿Qué diferencia hay entre un jamón de cebo y uno de bellota ?

Comprendemos el etiquetado? Hay ya pura raza o encontramos cruces ? ¿Qué nos infican los puntitos blancos del jamón ? Como probar un jamón ?

2ona Parte Práctica :

Una primera parte con el jamón en el que comprobaremos si en la práctica con el olor y el gusto podemos distinguir la alimentación del animal .

Segunda parte en la que haremos una prueba práctica y dirigida por descubrir entre todos qué tipología de vino irá mejor con un jamón ibérico de bellota . Primero analizaremos 5 tipos de vinos: 2 blancos de caracter diferente, 1 blanco de crianza oxidativa / 1 Cava / 1 vino tinto .

Una vez hayamos hecho la cata por separado de los vinos , combinaremos cada uno de los vinos con el jamón . A partir de aquí descubriremos y debatiremos qué vino es el más adecuado . A través de la cata pràctica  explicaremos el porqué de los resultados de una manera razonada para responder alguna  preguntas como por ejemplo : El salado tiene que ver ? La crianza del vino potencia algo?

Puede cambiar la percepción del sabor del vino con el jamón ?

El carbónico del cava creará afinidad o contraste ?

Una tarde gastronómica para disfrutar del vino y del buen jamón !

 

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.