Un Baix Penedès que també es reivindica dolçUn Baix Penedès que también se reivindica dulce

El proper dilluns 9 de juny el col·lectiu Terra i Taula ha organitzat una nova jornada per potenciar el Baix Penedès més gastronòmic. Aquesta vegada ho farà desde la vessant més dolça. A més s’aprofitarà per presentar dos nous integrants que sumen experiència, ganes de compartir y potenciar la comarca, La Roser Deulofeu (melmelades Cal Lluch) i Oriol Rossell (l’Obrador). En la següent foto podeu veure algunes elaboracions dolces que hem elaborat amb aquestes melmelades:

En aquest acte tots els cuiners del col·lectiu convertiran els productes en elaboracions dolces i alhora es farà un tast de vins dolços dels cellers. Una jornada única que us permetrà conèixer el Baix Penedès d’una manera diferent i gastronòmica. Aquesta activitat tindrà lloc en un lloc idíl·lic com és el celler Jané Ventura situat a Mas Vilella a la Bisbal del Penedès.

Per part nostre farem una elaboració d’un dels berenars tradicionals de la zona amb oli d’oliva verge extra Torclum. Us hem preparat dues versions diferents del Pa, oli i xocolata (En aquest article ja podeu trobar algunes versions). Al nostre restaurant sempre hem versionat aquestes postres/berenar i volem presentar una nova versió per aquest 2014 en què a més el comensal pot endur-se a casa. Ben aviat us presentarem article sobre aquesta nova iniciativa.

A més per part nostra també farem una versiona salada/dolça amb melmelada de Calçot del Montmell per tal que tot i què no és un producte de temporada tenim feta aquesta conserva dolça per aquest acte.

Podeu trobar tota la informació de l’activitat i com fer les reserves al següent enllaç.

 El próximo lunes 9 de junio el colectivo Terra y Taula ha organizado una nueva jornada para potenciar el Baix Penedès más gastronómico. Esta vez lo hará desde la vertiente más dulce . Además se aprovechará para presentar dos nuevos integrantes que suman experiencia , ganas de compartir y potenciar la comarca , Roser Deulofeu ( mermeladas Cal Lluc ) y Oriol Rossell ( el Obrador ). En la siguiente fotografia ja podeis ver algunas elaboraciones dolces que elaboremos con las melmeladas:

En este acto todos los cocineros del colectivo convertirán los productos en elaboraciones dulces y a la vez se hará una cata de vinos dulces de las bodegas . Una jornada única que le permitirá conocer el Baix Penedès de una manera diferente y gastronómica . Esta actividad tendrá lugar en un lugar idílico como es la bodega Jané Ventura situado en Mas Vilella a la Bisbal del Penedès .

Por nuestra parte haremos una elaboración de una de las meriendas tradicionales de la zona con aceite de oliva virgen extra Torclum . Hemos preparado dos versiones diferentes del Pan, aceite y chocolate ( En este artículo ya puede encontrar algunas versiones ) . En nuestro restaurante siempre hemos versionado este postre / merienda y queremos presentar una nueva versión para este 2014 en el que además el comensal puede llevarse a casa . Pronto os presentaremos un artículo sobre esta nueva iniciativa .

Además por nuestra parte también haremos una versiona salada / dulce con mermelada de Calçot del Montmell para que todo y que no es un producto de temporada tenemos hecha esta conserva dulce para este acto.

Puede encontrar toda la información de la actividad y cómo hacer las reservas en el siguiente enlace .

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada